CRVENI KARTON FAŠISTIČKOJ BANDI

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuju i osuđuju fizički nasrtaj pripadnika fašističke grupacije Nacionalni „srpski“ front na prisutne na promociji knjige „Istorija Republike Srpske“ na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

NKPJ i SKOJ izražavaju solidarnost sa napadnutima i traže da počinioci tog gnusnog čina budu privedeni licu pravde i adekvatno kažnjeni. Istovremeno, Partija i naš omladinski Savez od vlasti zahtevaju da prekine da toleriše višegodišnji teror fašističkih bandita nad studentima Univerziteta u Beogradu.

Niko od aktivista NKPJ i SKOJ nije bio prisutan na tribini na Filozofskom fakultetu tako da navodi o „komunističkoj provokaciji“ od strane reakcionara koji su organizovali tribinu i njihovih saveznika iz fašističkog N“S“F predstavljaju gnusnu laž i dezinformaciju. Aktivisti naše Partije i SKOJ-a nikada se ne bi pojavili kao publika na skupu koji organizuje nacional-desničarska studentska formacija „Sistem vrednosti“ poznata po svojim retrogradnim stavovima i tesnoj saradnji sa neo-fašističkim formacijama poput Nacionalnog „srpskog“ fronta i „ Srbske akcije“. Takođe, aktivisti NKPJ i SKOJ-a nikad ne bi kao publika došli na tribinu na kojoj učestvuju ili prisustvuju reakcionarni mračnjaci i klasni neprijatelji proletarijata Republike Srpske, Srbije i celog sveta, poput Čedomira Antića, Dragoslava Bokana i drugih opskurnih retrogradnih elemenata .

Pregledanjem snimaka koji su načinjeni na skupu na Filozofskom fakultetu lako je utvrditi da su incident počinili aktivisti Nacionalnog „srpskog“ fronta, poznate fašističke grupe čiji su pripadnici dosad više puta bili u sukobu sa zakonom. Evidentno je da se radi o neo-nacističkoj grupaciji koja na zaprepašćenje progresivne javnosti legalno deluje u Srbiji. Idejni vođa N“S“F je Goran Davidović „Firer“ bivši član hitlerističke skinhed grupe Razor 88 iz Novog Sada i jedan od ćelnika zabranjene neo-nacističke grupacije Nacionalni stroj. Članovi N“S“F su i dvojica besprizornih huligana koji su svojevremeno umesto da budu sankcionisani zbog fizičkog nasrtaja na prvog sekretara SKOJ-a druga Aleksandra Đenića bili svedoci na suđenju organizovanom njemu zbog opravdane samodbrane od brojčano nadmoćnijih fašističkih agresora. Najuže rukovodstvo N“S“F je u izuzetno dobrim i partnerskim odnosima sa fašističkim elementima koji se okupljaju u Studentskom parku a odgovornih za napad na studente Filozofskog fakulteta u blokadi (zarad borbe za bolje uslove studiranja) kako u vreme bivše tako i aktuelne buržoaske pro-imperijalističke vlasti u Srbiji. Reč je o fašističkoj grupi koja je 1. oktobra nameravala da organizuje „srpski marš“ u Beogradu po uzoru na svoje ideološke istomišljenike u Beogradu ali je njihov skup zabranjen nakon najave NKPJ, SKOJ-a i drugih antifašističkih organizacija da će demonstrirati i sprečiti okupljanje.

NKPJ i SKOJ traže da se izgrednici iz redova N“S“F koji su fizički nasrnuli i za tuču pripremili kaiševe kao oružje, na učesnike skupa na Filozofskom fakultetu u Beogradu najoštrije kazne a da se toj grupaciji koju predvode deklarisani hitlerovci i najcrnji reakcionari zabrani rad. NKPJ i SKOJ pozivaju sve progresivne i antifašističke organizacije na jedinstvo u borbi protiv povampirenog fašizma, kera na lancu krupnog kapitala. Partija i naš omladinski Savez poručuju pripadnicima N“S“F“ i svim drugim neo- fašistima da će njihova retrogradna ideologija završiti na smetlištu istorije poput njihovih lidera Adolfa Hitlera i Dimitrija Ljotića.

Fašizam neće proći!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

17.decembar 2016. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A