BRATSKA PODRŠKA VENECUELI I PREDSEDNIKU MADURU!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ispoljavaju nedvosmislenu podršku legitimnom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru u nastojanjima da sačuva mir, red i stabilnost u svojoj zemlji. Žestoko protestvujemo protiv skandaloznih mešanja SAD i drugih imperijalističkih sila u untarnja pitanja jedne suverene zemlje.


Venecuela je izložena stravičnoj agresiji i pritiscima od strane pre svega Trampove administracije, izvršen je neuspeli vojni puč nekolicine oficira koji su se stavili u službu nelegalno samoproglašenog „predsednika republike“, do juče i u Venecueli potpuno anonimnog Huana Gvaida, u doslovnom smislu marioneti SAD, koje su ga odmah po lažnoj inauguraciji priznale za predsednika, kao i nekoliko drugih vlada imperijalističkih zemalja, i vlada zemalja Latinske Amerike koje su na vlast doveli Trampovi mafijaši.

 

Poslušnici predsednika SAD i njegove ekstremno konzervativne i reakcionarne administracije, pomoću Gvaida i njegove razularene družine pokušavaju da izvrše nasilni prevrat i zemlju uvuku u građanski rat iz kog bi profit izvukli jedino oni i njihovi saveznici, kao i svi koji u Venecueli već duže vreme vide svoj novi plen.

 

Ova prebogata zemlja s velikim resursima, najvećim rezervama nafte na svetu, koja je ujedno i glavni snadbevač nafte u Americi, prolazi kroz ekstremno teške ekonomske izazove suočena s drakonskim sankcijama, sabotažama, vojnim napadima i nasiljem, medijskim dezinformacijama i lažljivom propagandom s imperijalističkih medija, kao i drugim vidovima agresivnih pritisaka.

 

Situacija u Venecueli tiče se svakog od nas, SAD ne prestaju da ugrožavaju suvereno pravo zemalja u svetu da same rešavaju i uređuju svoju politiku. To je posebno jasno nama koji smo i sami osetili šta znači njihovo mešanje. Zato poručujemo predsedniku Maduru, Venecuelanskim komunistima i čitavom narodu Venecuele da nisu sami, da je ceo progresivan svet na njihovoj strani i da se zalaže za njihov uspeh u pravednoj borbi i odbrani koju vode.

 

Naša Partija i naš omladinski savez preduzeće dalje konkretne akcije solidarnosti s Venecuelom, i podržaćemo sve inicijative da se čuje istina o situaciji u ovoj bratskoj zemlji od strane predstavnika Ambasade Bolivarske repubilke Venecuele u Srbiji, i njene ekselencije drugarice Die Nader De El Andari.

 

Solidarnost s Venecuelom!

No Pasaran!

Stop CIA!

Viva Maduro presidente!

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

24.01.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A