BOJKOT BELDOCS FESTIVALA ZBOG PROMOCIJE FAŠIZMA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuju što je u okviru manifestacije „Beldocs –Međunarodni festival dokumentarnog filma“, koji se održava u Beogradu prikazan sramni film „Majdan“ koji romatnizuje pro-imperijalistički puč koji je na vlast u Ukrajini doveo kijevsku fašističku huntu i izazvao bratoubilački građanski rat u toj zemlji u interesu Vašingtona i Brisela.

NKPJ i SKOJ smatraju da je prikazivanje filma koji predstavlja fašističku propagandu, veliča neo-nacističku zločinačku jedinicu „Azov“, banderovske organizacije poput „Slobode“ i „Desnog sektora“, pogrome nad ruskim i pro-ruski orijentisanim stanovništvom, komunistima i antifašistima i agresorski rat protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, ubijanje civila, dan uoči proslave Dana pobede – 9..maja predstavlja skandal i uvredu za sve istinske antifašiste i rodoljube.

NKPJ i SKOJ najoštrije osuđuju organizatore festivala i zbog toga što su od policije tražili da iz Doma omladine sa diskusije nakon filma udalji druga Kostu Ristića, mladog perspektivnog reditelja, istaknutog aktivistu NKPJ , člana CK SKOJ-a i pripadnika Poketa za okupaciju bioskopa koji je u razgovoru sa rediteljem filma Sergejom Loznicom opravdano protestovao zbog fašističke propagande iznete u tom dokumentarnom filmu. S obzirom da Loznica nije mogao argumentima da odgovori na izlaganje druga Ristića, organizator je pod izgovorom „ometanja diskusije“ pozvao policiju na taj način demonstrirajući svoju lažnu „anti-totalitarnost“ i „demokratičnost“.

NKPJ i SKOJ pozivaju javnost da bojkotuje „Beldocs –Međunarodni festival dokumentarnog filma“, koji traje do 13.maja zbog fašističke propagande iznete u filmu „Majdan“ i nekorektnog postupka prema mladom reditelju Kosti Ristiću i njegovom progresivnom nastupu.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

10. maj 2015. godine

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A