BEZ OBNAVLJANJA UGOVORA ZA BUS PLUS

Delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predala je pismeni zahtev Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika Beograda da se u januaru, kada inače ističe, ne obnovi ugovor sa firmom Apeks za sistem naplate javnog prevoza Bus Plus u Beogradu, jer je štetan kako za građane tako i za budžet Grada.

 

Potpuno je nelogično i neracionalno da se kompaniji Apeks dozvoli da ubira profit od zarade dobijene naplatom karata, koji se meri u desetinama miliona evra, samo na osnovu usluge implementiranja Bus Plus sistema u vozilima javnog prevoza. Da bi se obezbedio profit Apeksu, shodno potpisanom ugovoru, Grad Beograd  iz budžeta mora da subvencioniše projektovanu zaradu te privatne kompanije. Potpuno je jasno da Apeks profitira parazitirajući i da nije potreban javnom prevozu Beograda na bilo koji način. Stoga ugovor sa njim niti bilo kojom drugom privatnom kompanijom po tom osnovu ne treba obnavljati, odnosno potpisivati.

 

NKPJ i SKOJ se zalažu da gradski prevoz u Beogradu bude besplatan i da se finansira iz poreza koje bi plaćale strane kompanije i privatne firme ekstraprofiteri. NKPJ i SKOJ ističu da je nužno da se raskine ugovor sa svim privatnim kompanijama koje učestvuju u gradskom prevozu i da tu funkciju jedino može da obavlja GSP. Shodno tome, sve zaposlene u privatnim kompanijama koje se bave javnim prevozom Grad bi bio dužan da zaposli u GSP „Beograd“.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

29. 12. 2020.

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A