ANTIFAŠIZAM NIJE PREKRŠAJ! SLOBODA ZA RUSKE KOMUNISTE!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) izražavaju protest protiv potpuno nezakonitog hapšenja i zatvaranja dvojice ruskih komunista,drugova Aleksandra Batova i Petra Tipakova.

Batov je uhapšen u Moskvi 9. maja, za Dan pobede, kada je tokom obeležavanja praznika delio listove sa antifašističkim sadržajem, zbog čega je priveden i određen mu je sedmodnevni pritvor, dok je Tipakov uhapšen pod sličnim okolnostima u Nižnjem Novgorodu i određen mu je desetodnevni pritvor.

Obojica drugova aktivisti su progresivne komunističke koalicije „Rot Front“. Aleksandar Batov, inače vrlo blizak drug naše partije i našeg omladinskog saveza, koji je više puta boravio u poseti Srbiji kao naš gost, izuzetan borac i predani komunsitički aktivista, član je Centralnog komiteta Ruske komunističke radničke partije (RKRP) s kojom NKPJ ima izuzetno bliske, drugarske i bratske odnose i s kojom zajedno delujemo i u okviru Međunarodnog komunističkog pokreta i Incijative Evropskih komunsitičkih i radničkih partija. Batov je i bivši Prvi sekretar Revolucionarnog omladinskog komunističkog saveza (boljševika) – RKSM(b). Drug Petar Tipakov je oblasni sekretar Rot Fronta iz Nižnjeg Novgoroda.

Naši aktivisti su danas organizovali simboličnu akciju podrške ruskim komunistima, gde su pred spomenikom važnom antifašističkom simbolu, spomeniku Crvenoarmejcu u Parku oslobiolaca Beograda razvili parole podrške – „ANTIFAŠIZAM NIJE PREKRŠAJ“ i „SLOBODA AKTIVISTIMA ROT FRONTA“. Potom je predato protestno pismo ambasadi Ruske federacije u Beogradu u čijem se sadržaju zahteva momentalno puštanje na slobodu dvojice ruskih aktivista.

Baš kao i u Srbiji, i u Rusiji, kao i u bilo kojoj drugoj kapitalističkoj zemlji, buržoaska vlast hapsi istinske antifašiste a protežira rakcionare raznih vrsta. Međutim, baš kao i u Rusiji u kojoj su od strane naših drugova iz Rot Fronta, RKRP i RKSM (b) bile organizovane akcije solidarnosti i podrške kada su srpske vlasti zbog sličnih razloga hapsile našeg druga Aleksandra Đenića, tako i mi danas u Srbiji organizovano šaljemo podršku našim ruskim drugovima. Solidarnost je naše važno oružje.

Živela solidarnost i jedinstvo komunista!

Sloboda za aktiviste Rot Fronta!

Sloboda Batovu!

Sloboda Tipakovu!

Antifašizam nije prekršaj!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

13. 05. 2017.

 

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJ TRAŽI ULICU ZA MARADONU ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A