AMERIČKI NEONACISTA SKRNAVIO GROBNICU NARODNIH HEROJA

 

Savez komunističke omladin Jugoslavije (SKOJ) od nadležnih traži brzu reakciju povodom sramnog čina i krivičnog dela koje je počinio takozvani „strani investitor“ , američki neonacista, saveznik „Nacionalne odbrane Levijatan“ i drugih srpskih ultradesničarskih organizacija Robert Rundo koji je nedavno učestvovao u skrnavljenju Gorbnice narodnih heroja na Kalemegdanu.

 

Povodom ovog slučaja SKOJ prilaže i odgovarajuće dokaze, odnosno fotografije na kojima se vidi Rundo kako ispisuje grafite po bisti na Grobnici narodnih heroja u pratnji još najmanje dvoje ultradesničara.

 

Robert Rundo je osuđivani pripadnik njujorške bande i osnivač rasističke organizacije „Rise Above Movement“. Ta organizacija tvrdi da „zapadnu civilizaciju ugrožavaju Muslimani, imigranti i Jevreji“.Rundo u Srbiji živi od marta ove godine i blisko sarađuje sa ultradesničarskim organizacijama među kojima je i “Levijatan”. Rundo je u Srbiji registrovao i firmu koja se zove Vill2Rise“. To mu je omogućilo, da kao strani investitor, dobije boravišnu dozvolu u dužini od godinu dana, kao i da taj status obnavlja.

 

SKOJ nadležnima u Srbiji postavlja sledeće pitanje. Zbog čega su vlasti naše zemlje dozvolile osvedočenom američkom neonacisti i kriminalcu da osnuje firmu u Srbiji a taj navodni “strani investor” ne samo da preko iste propagira rasističku i ksenofobnu ideologiju već čini i krivična dela poput skrnavljenja grobnica. Odobravanjem boravišne dozvole takvoj osobi nanosi se šteta Republici Srbiji i njenim građanima.

 

Zbog toga SKOJ od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i drugih nadležnih organa zahteva da odmah procesuiraju Roberta Runda i njegove pomagače zbog skrnavljenja Grobnice narodnih heroja kao i da ga momentalno proteraju iz zemlje zbog počinjenog krivičnog dela kao i neonacističke i kriminalne reputacije.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

28.12.2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A