SRAMNA KAZNA URUČENA SEKRETARU SKOJ-a

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ)  najoštrije protestuje i odbacuje sudsku odluku kojom je njegov prvi sekretar drug Aleksandar Đenić, osvedoceni patriota i antiimperijalista, osuđen na novčanu kaznu zbog toga što je u maju prošle godine prisustvovao skupu u Kulturnom centru Beograda na kome je glasnogovornik i lakej zapadnog imperijalizma francuski filozof  Bernar Anri Levi pogođen tortom u lice zbog zločinačkog zalaganja za vojnu intervenciju protiv Savezne Republike Jugoslavije. Osuda druga Đenića je potpuno besmislena ne samo zato što je Levi osvedočeni neprijatelj kako Srbije tako i svih boraca za slobodu i ravnopravnost širom sveta  već i zato što je u konkretnom slučaju Levi napao njega a ne obratno a drug Đenić je bio prinuđen da se brani od drskog nasrtaja imperijalističkog lakeja.

 

SKOJ  podseća da je ovo druga po redu sramna i apsurdna sudska odluka protiv druga Đenića jer je ranije bio osuđen samo zbog toga što je partijsku drugaricu i sebe branio od napada dvojice klerofašista.  Osudom druga Đenića buržoaske vlasti demonstriraju svoju doslednu proimperijalističku orijentaciju i nastavljaju sa progonom komunista u Srbiji. SKOJ se solidariše sa svojim prvim sekretarom i poziva progresivnu javnost da učini isto.

 

Drug Đenić nije kriv!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

22.novembar 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

TOMO MONO NE VIČI NA RADNIKE I PODNESI OSTAVKU POBEDA STUDENATA! ZAUSTAVITI UKIDANJE STUDENTSKIH POLIKLINIKA LANE MOJE VRATI TANJUG NARODU ZAUSTAVITI UKIDANJE STUDENTSKIH POLIKLINIKA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A