SRAMNA KAZNA URUČENA SEKRETARU SKOJ-a

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ)  najoštrije protestuje i odbacuje sudsku odluku kojom je njegov prvi sekretar drug Aleksandar Đenić, osvedoceni patriota i antiimperijalista, osuđen na novčanu kaznu zbog toga što je u maju prošle godine prisustvovao skupu u Kulturnom centru Beograda na kome je glasnogovornik i lakej zapadnog imperijalizma francuski filozof  Bernar Anri Levi pogođen tortom u lice zbog zločinačkog zalaganja za vojnu intervenciju protiv Savezne Republike Jugoslavije. Osuda druga Đenića je potpuno besmislena ne samo zato što je Levi osvedočeni neprijatelj kako Srbije tako i svih boraca za slobodu i ravnopravnost širom sveta  već i zato što je u konkretnom slučaju Levi napao njega a ne obratno a drug Đenić je bio prinuđen da se brani od drskog nasrtaja imperijalističkog lakeja.

 

SKOJ  podseća da je ovo druga po redu sramna i apsurdna sudska odluka protiv druga Đenića jer je ranije bio osuđen samo zbog toga što je partijsku drugaricu i sebe branio od napada dvojice klerofašista.  Osudom druga Đenića buržoaske vlasti demonstriraju svoju doslednu proimperijalističku orijentaciju i nastavljaju sa progonom komunista u Srbiji. SKOJ se solidariše sa svojim prvim sekretarom i poziva progresivnu javnost da učini isto.

 

Drug Đenić nije kriv!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

22.novembar 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

PRILOG O SKOJ-u NA TV VESTI PODRŠKA SOCIJALISTIČKOJ KUBI IZ SRBIJE SKOJ POTPISAO ZAJEDNIČKU IZJAVU SOLIDARNOSTI SA NARODOM PALESTINE  BILBORDI INICIJATIVE ZA POSTAVLJANJE BISTE PREDSEDNIKU NR KINE PODRŠKA NARODU PALESTINE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A