200. ROĐENDAN MARKSA

Aktivisti NKPJ i SKOJ-a su povodom 200. rođendana Karla Marksa, skupljali potpise u Beogradu na Trgu Marksa i Engelsa kako bi se tom trgu naše prestonice vratio ovaj naziv. Tom prilikom su prolaznicima bili deljeni letci, kao i rođendanska torta.

Oduševljeni Beograđani su dali veliki broj potpisa našoj inicijativi, a mnogi su se i zasladili tokom vrelog prepodneva.

Bila je velika čast i zadovoljstvo na ovaj način obeležiti važan jubilej, 200. godina od rođenja klasika naučnog socijalizma, čoveka koji je bez sumnje bio najveći filozof u svetskoj istoriji, britki kritičar sistema, čovek koji je kapitalizmu dao ime, a potlačenim masama nadu i snagu pretočenu u ideje na kojima se zasniva borba miliona, ogromnih masa radnog naroda, pa i borba naše Partije i omladine.

Kako 2018. godinu posvećujemo ovom važnom jubileju, nizom akcija i članaka istaknućemo značaj i važnost doprinosa Marksovog dela, ne samo kao teoretičara, već i kao proleterskog organizatora.

Slava Karlu Marksu – klasiku naučnog socijalizma!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

05. maj 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ZAJEDNIČKA DEKLARACIJA 20 EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA SKOJ UČESTVOVAO NA ONLINE KONFERENCIJI EVROPSKIH KOMUNISTIČKIH OMLADINSKIH ORGANIZACIJA POKRENUTA INICIJATIVA „ZAUSTAVIMO PRIVATIZACIJU APOTEKA BEOGRAD“ ČETNIČKA OMLADINA HOĆE DA KOLJE ALEKSANDRA ĐENIĆA STOP PRODAJI SAVA CENTRA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A