19. GODIŠNJICA NATO AGRESIJE

Povodom 19. godišnjice NATO agresije na našu zemlju Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) su danas položili venac i odali poštu svim nevinim žrtvama NATO-a kod spomenika „Večna vatra“ u Beogradu.

To je bila prilika da se demonstrira naša posvećenost borbi za pravdu koja podrazumeva osudu varvarske intervencije bez presedana najvećeg i najagresivnijeg vojnog imperijaliatičkog saveza, protiv jedne suverene zemlje. NATO je pobio oko 4000 ljudi prilikom te intervencije, od čega oko 100 mališana i naneo materijalnu štetu od preko 100 milijardi dolara našoj zemlji. Zato mi zahtevamo da se krivci i nalogodavci iz redova NATO osude i da odgovaraju za stravične ratne zločine.

Nema istinske osude NATO-a bez osude kapitalizma. NATO je sporveo svoju varvarsku vojnu intervenciju kako bi našu zemlju, njenu privredu i ekonomiju razorio, a Srbiju doveo do statusa kolonije kojom se upravlja direktno i posredstvom svoje poslušne polotičke klike koja je na vlasti od 2000. godine do danas.

U susret 20. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju koju ćemo obeležiti dogodine, naša Partija i SKOJ su odlučili da pokrenu kampanju tokom koje ćemo nastojati da skupimo dovoljan broj potpisa kako bi insisitrali da se zakonski osigura da Srbija nikada ne postane NATO članica, takođe da se raskinu svi ugovori s ovim imperijalističkim vojnim savezom, i stavi van zakon svako delovanje s ciljem promocije NATO-a i pristupanja u NATO, kako bi Srbija u punom smilu postala anti-NATO država, a ne vojno neutralna.

Da miru – ne u NATO!

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

24.03.2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A