1. MAJ NA TRGU DIMITRIJA TUCOVIĆA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozivaju radni narod Srbije da uzme učešće na obeležavanju 1. maja – praznika rada i međunarodne proleterske solidarnosti, tradicionalno na centralnoj manifestaciji na Trgu Dimitrija Tucovića u 11.00 časova.

Uprkos drskim pokušajima vladajuće klase da uklanjanjem spomenika Dimitriju Tucoviću izmeni i revidira značaj Trga Dimitrija Tucovića kao centralnog okupljališta prvomajskih demionstracija još od kad se one kod nas obeležavaju i kada ih je velikan našeg naroda Dimitrije Tucović predvodio, mi ne odustajemo od ovog mesta kao centralnog za najvažniju proletersku manifestaciju u godini. „Tuco mi te ne damo ni Vesiću, ni Malom, ni Vučiću ni njihovim gazdama“ – poruka je kojom ćemo ponosono i prkosno poručiti da ne samo da ne odustajemo od okupljanaj na Trgu Dimitrija Tucovića, već i da ćemo od ove godine, pa sve dok se na centralno mesto na trgu ne postavi ponovo spomenik Tucoviću, 1. maja protestvovati i zahtevati vraćanje spomenika.

Razloga za protestom i borbenom prvomajskom manifestacijom je na pretek. Dođite da poručimo i Vučiću i DOS-u da njihov sistem nema perspektivu i da je Srbiji dosta bede i neizvesnosti.

Dođite da zajednički izrazimo solidarnost s trudbenicima celog sveta, protiv bede, rata i eksploatacije.

Dođite da posebno veliku solidarnost izrazimo s narodom DNR Koreje koji je nova meta američkog imperijalizma i njihovog poludelog kriminalnog predsednika Trampa.

Dođite da dostojanstveno i borbeno obeležimo 1. maj!

1. maj na starom dobrom mestu!

Svi na Trg Dimitrija Tucovića!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

27. 04. 2017.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A